Vana kaubamaja kadus mõne päevaga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuue aastaga ehitatud vana kaubamaja ja selle juurdeehitise lammutamist alustas Purustaja OÜ jaanuari lõpus. Kõigepealt tehti hooned seest tühjaks ning veebruari viimasel päeval hakkasid suured lammutusmasinad seinu maha võtma. Eile keskpäevaks oli vanast kaubamajast ja selle kõrvalhoonest saanud rusuväli, mis ootab sorteerimist.
Kuue aastaga ehitatud vana kaubamaja ja selle juurdeehitise lammutamist alustas Purustaja OÜ jaanuari lõpus. Kõigepealt tehti hooned seest tühjaks ning veebruari viimasel päeval hakkasid suured lammutusmasinad seinu maha võtma. Eile keskpäevaks oli vanast kaubamajast ja selle kõrvalhoonest saanud rusuväli, mis ootab sorteerimist. Foto: Kristjan Teedema

Ajal, kui isegi niit ja nõel olid defitsiit, vallutasid ostjad hommikuti sellise tormijooksuga Tartu vana kaubamaja, et letid lendasid pikali. Inimestele pidasid selle hoone seinad vastu, aga suured lammutusmasinad said neist jagu mõne päevaga. Tehtud!

Riia-Turu ristil lammutustöid tegeva Purustaja OÜ roomikekskavaator hakkas vana kaubamaja Aleksandri tänava poolsest tagumisest küljest tükkhaaval haukama nädal tagasi, esmaspäeva õhtupoolikul.

«Maja on maas, poisid harutavad seda suurt hunnikut nüüd laiali,» andis Purustaja OÜ objektijuht Aivar Uljas tööjärjest ülevaate reede lõuna ajal. Sama päeva hommikul oli lahti tehtud lammutamise ajaks suletud osa Aleksandri tänavast ning kaubamaja ees olev kõnnitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles