Maailmafilmil näeb häid peavoolu tõsielufilme

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval avas Elektriteatris kaheksa päeva kestva XI Maailmafilmi festivali Kaido Kirikmäe, kes kasutas enda muusikaliseks väljendamiseks luuperit ehk kordusmasinat. Kirikmäe astus kuulajate ette ka samal õhtul Genialistide klubis toimunud eksperimentaalsele helipildile keskendunud Luuperifestivalil.
Laupäeval avas Elektriteatris kaheksa päeva kestva XI Maailmafilmi festivali Kaido Kirikmäe, kes kasutas enda muusikaliseks väljendamiseks luuperit ehk kordusmasinat. Kirikmäe astus kuulajate ette ka samal õhtul Genialistide klubis toimunud eksperimentaalsele helipildile keskendunud Luuperifestivalil. Foto: Kristjan Teedema

Nii lubab XI Maailmafilmi festivali direktor Pille Runnel, kelle sõnul näidatakse nädala jooksul põhiprogrammis häid peavoolu dokumentaalfilme, et kõik leiaksid vaatamiseks midagi huvitavat.

Möödunud laupäeval alanud ja sel laupäeval lõppeva tõsielufilmi festivalilt leiab mitu immigratsiooniteemalist filmi. «Need räägivad sellest, kuidas inimesed otsivad, kus on nende kodu,» ütles Runnel.

«Immigratsioonil on mitu nägu,» lisas ta. Runneli sõnul ei ole festivali immigratsioonifilmid niivõrd sotsiaalprobleemide kesksed, vaid räägivad inimestest, kes ei saa enam oma töö tõttu või poliitilistel põhjustel ühes või teises kohas elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles