Tartus läks lahti Maailmafilm

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seitse laulu tundrast»
«Seitse laulu tundrast» Foto: Kaader filmist

Tartus kestab nädala lõpuni Maailmafilmi festival, mis toob juba 11. korda vaataja ette antropoloogilise suunitlusega dokumentaalfilmide valiku kogu maailmast. Põhiprogrammis on linateoseid üle 50 ja festival ise pikenenud viielt päevalt kaheksale.

Tänavuse festivali retrospektiiv on pühendatud Markku Lehmuskalliole ja Anastasia Lapsuile, kelle loomingu läbiv teema on põhjarahvad. Koos on see soome-neenetsi tandem teinud filme üle 20 aasta. Nende tuntumaid töid on esimene neenetsikeelne mängufilm «Seitse laulu tundrast», mis võitis 2001. aastal ka parima soome filmi auhinna ja sai tunnustust ka välismaistel festivalidel.

Üks festivali kuulsamaid filme on taani režissööri Mahdi Fleifeli «See maailm pole meie», mis viib Liibanonis tegutsevasse palestiina põgenikelaagrisse, kus ühel ruutkilomeetril on 70 000 inimest elanud juba 60 aastat. Film on pälvinud 14 auhinda ja lõpetab laupäeval ka Maailmafilmi festivali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles