Anvar Samost: mitu sammu oleme teinud?

Anvar Samost
, poliitik (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Peeter Langovits

See pidi olema vastus riigikogu põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Maruste kirjutisele vaikivast ajastust (PM 11.03). Aga enne kui jutu valmis sain, tõi elu uudiseid ja pöördeid, mis teema hoopis uue nurga alla seadsid. Hakka või uskuma, et 12. märts on enamat kui lihtsalt kuupäev.

Miks muidu tekkis täpselt 80 aastat pärast vaikiva oleku kehtestamist Eestis taas küsimus, kas ajakirjanikud poleks pidanud oma töö tegemata jätma?

Kohe kui Siim Kallas oli jõudnud loobumisest teatada, hakkasid täiesti mõistlikud inimesed süüdistama ajakirjandust neile sümpaatse peaministrikandidaadi kiusamises. Loomulikult võib igaühel olla meedia tegevuse suhtes täpselt selline seisukoht, nagu parajasti õige tundub, kuid pahameel selle üle, et ajakirjanikud küsivad valitsusjuhiks pürgivalt avaliku elu tegelaselt küsimusi tema mineviku kohta, on mõtlemapanev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles