Niine tänav muudetakse jalakäijatele ohutumaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna transpordiamet ei taha paigaldada Niine tänavale jalakäijate foori, küll aga muudetakse ohutumaks Põhja puiestee juures olev ülekäigurada.


«Kui rahuldada kõik avaldused, milles soovitakse Tallinnasse valgusfoore, siis oleks Tallinnas foore rohkem kui inimesi,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa Põhja-Tallinna halduskogu eestvõttel toimunud kohtumisel Kalamaja elanikega.

Praegu on Niine tänava Põhja puiestee poolses otsas vöötrada, kuid sellel seisavad pidevalt Niine tänavalt välja sõitvad autod, sest muidu sõidukijuhid lihtsalt ei näeks, mis Põhja puiesteel toimub.

«Selle koha peale on meil selline lahendus, et ülekäigurada nihutatakse ristmikust pisut eemale. Täpselt nii palju, et tänava otsa jääb ühele autole ootekoht. Ja kui autojuht on andnud teed tänavat ületavale jalakäijale, tekib tal võimalus sõita edasi nii kaugele, kus tal tekib nähtavusnurk,» rääkis Rüütelmaa.

See töö tehakse ära niipea, kui ilma on piisavalt soojad, et saaks tee märgistamisega alustada. «Käed juba sügelevad, et saaks minna teed märgistama, aga ilmastik seda praegu veel ei võimalda. Niipea kui ilmad ilusaks lähevad, võetakse kõik sellised tööd järjest ette,» lubas Rüütelmaa.

Ametnikult päriti ka seda, kas ei saaks Niine–Põhja pst ja Põhja pst–Suurtüki tänava ristmikke laiemaks ehitada? Lisaks on seal veel pime.

«Kui seal tee laiemaks ehitada, siis tee laius muutub selliseks, et standard nõuab tee keskele juba ohutussaart, mis tähendab, et tee tuleks veel selle võrra laiemaks teha. Nähtavuse osas vaatame kõik üle siis, kui puud on lehte läinud,» lubas Rüütelmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles