Venelane, kes naudib ülikoolilinna õhku

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise poliitökonoomia vanemteadur Andrei Belõi ütleb, et tunneb end Tartus õnnelikuna. Ta kiidab Tartut kui mugavat linna elamiseks ja lisab, et eriti meeldib talle siinne suur restoranide ja kohvikute valik. Neis meeldib Belõile niisama aega veeta, aga ka oma sülearvutiga tööd teha.
Rahvusvahelise poliitökonoomia vanemteadur Andrei Belõi ütleb, et tunneb end Tartus õnnelikuna. Ta kiidab Tartut kui mugavat linna elamiseks ja lisab, et eriti meeldib talle siinne suur restoranide ja kohvikute valik. Neis meeldib Belõile niisama aega veeta, aga ka oma sülearvutiga tööd teha. Foto: Margus Ansu

Peaaegu iga kuues Tartu ülikooli välistöötaja on Venemaa kodanik – kokku 20 teadlast ja kuus õppejõudu, lisaks veel neli mitteakadeemilist töötajat.

«Tartu ülikooli maine Venemaal on väga hea ja eelkõige teatakse seda Juri Lotmani pärandi järgi,» rääkis ülikooli rahvusvahelise poliitökonoomia vanemteadur Andrei Be­lõi.

Enne kui Belõi 2012. aastal Tartu ülikooli riigiteaduste instituuti võrdleva poliitika õppetooli tööle tuli, töötas ta Moskva kõrgemas majanduskoolis ning Moskva maailmamajanduse ja rahvusvaheliste suhete instituudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles