Professor, kes naudib akadeemilist vabadust

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Käisime abikaasaga Hortus Musicuse kontserdil. Talle meeldib nende muusika väga, aga mina olin pikast reisist väga väsinud ega suutnud üldse jälgida. Pärast kontserti tulime aga siia Ülikooli kohvikusse õhtust sööma,» meenutas professor Marlon Dumas, kuidas ta 2005. aasta augusti lõpus esimest korda Eestit külastas. Kaks aastat hiljem asus ta siin juba tööle.
«Käisime abikaasaga Hortus Musicuse kontserdil. Talle meeldib nende muusika väga, aga mina olin pikast reisist väga väsinud ega suutnud üldse jälgida. Pärast kontserti tulime aga siia Ülikooli kohvikusse õhtust sööma,» meenutas professor Marlon Dumas, kuidas ta 2005. aasta augusti lõpus esimest korda Eestit külastas. Kaks aastat hiljem asus ta siin juba tööle. Foto: Kristjan Teedema

Kõige rahvusvahelisem on Tartu ülikoolis arvutiteaduste instituut: umbes veerand töötajatest ja pooled doktorantidest on välismaalased. See on instituut, kuhu vabadele ametkohtadele tihti isegi ei kandideeri ühtegi Maarjamaa meest ega naist.

Suuresti võib rahvuste rohkuse kirjutada instituudi ilmselt kõige tuntuma töötaja saavustuste hulka. See mees on Kesk-Ameerika suuruselt kolmandas riigis Hondurases sündinud, Prantsusmaal hariduse saanud ja Austraalia kodakondne, üks Eesti tsiteerituimaid teadlasi, tarkvaratehnika professor Marlon Dumas.

«Ta on väga super! Ta jaksab oma teadustöö kõrvalt teha ka õppetööd ja õppetöö kõrvalt kaasa lüüa veel mitmetes teistes projektides, näiteks ideelaboris, ja panustada ettevõtluskoolitusse,» ei ole ülikooli eestlastest töötajad tema kiitmisel kitsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles