Riigieelarve ei luba suuremaid kulutusi riigipreemiatele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusministeerium saatis kooskõlastusele eelnõu, millega soovib ühtlustada riigi kultuuri-, spordi-, teadus- ja keelepreemiateks makstavaid summasid, suurendades selleks teaduse ja spordi elutööpreemiat, samuti Wiedemanni keeleauhinna ja aasta keeleauhinna preemiat. Rahandusministeerium aga seda eelnõu ei kooskõlastanud.

Eelnõu kooskõlastamata jätmist põhjendas rahandusministeerium sellega, et seadus toob riigieelarvele kaasa täiendavad kulud suuruses 344 200 eurot. «Tegemist ei ole vaid preemiate ühtlustamisega, sest eelnõu kohaselt suureneb ka preemiate arv ja preemiate määrad,» teatas rahandusministeerium.

Eelnõu seletuskiri märgib, et riigi kultuuri-, spordi-, teadus- ja keelepreemiate määramisel ning väljaandmisel on aja jooksul kujunenud olukord, kus erinevatel preemiatel on erinevad seaduslikud alused ja erinev rahaline suurus. «See vähendab preemiate institutsiooni üldist süsteemsust ja seetõttu ka usaldusväärsust,» seisab eelnõu seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles