Annika Uudelepp: ministriportfellide poolitamine eeldab suuri sisulisi muudatusi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Uudelepp suvisel arvamusfestivalil.
Annika Uudelepp suvisel arvamusfestivalil. Foto: Toomas Tatar

Valitsuskoalitsiooni moodustavate Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide otsus lüüa sotsiaalministri ja majandusministri ametikoht kaheks eeldab Eesti valitsuskorralduses suuri sisulisi muudatusi, arvab poliitikauuringute keskuse Praxis juhatuse esimees Annika Uudelepp.

Omavahel ministrikohad jaganud kaks erakonda otsustasid, et sotsiaalministri asemel tekib sotsiaalhoolekande ministri ja tervise- ja tööministri ametikoht ning majandusministri asemele tulevad väliskaubandus- ja ettevõtlusminister ning majandus- ja taristuminister, kirjutab ERR Uudised.

Annika Uudelepp rääkis rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et selline muudatus iseenesest on samm õiges suunas, kuid küsimus on selles, kas tegemist on pelgalt ministriportfellide ümbernimetamisega või on seal taga ka sisulised muudatused.

Uudelepp meenutas, et juba 2009. aastal käis ta Arengufondi konverentsil «Eesti pärast eurot» välja idee «riik kui lego», mille mõte oli moodustada selliseid ministrikohti, mis ühiskonnas olulisi sidusteemasid käsitleksid - seeläbi suureneks tema sõnul paindlikkus ja edeneks ministeeriumidevaheline koostöövõimekus.

Uudelepp sõnas, et loodava valitsuskoalitsiooni samalaadne plaan on väga huvitav, kuid samas ootamatu, samuti eeldab see samm päris suuri nihkeid tänases valitsemiskorralduses, alates vabariigi valitsuse seadusest kuni igapäevase juhtimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles