Inimröövis osalenud naine astus naiskodukaitsest välja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
***, Katre Kundrats ja Reti Lina kohtusaalis
***, Katre Kundrats ja Reti Lina kohtusaalis Foto: Sander Ilvest / Saarte Hääl

Kuressaare kohtumajas inimröövis osalemise eest eest eile ühe aasta ja nelja kuu pikkuse 18-kuulise katseajaga tingimisi vanglakaristuse saanud Galina Latkina oli veel eelmise nädalani naiskodukaitse Saaremaa ringkonna Kuressaare jaoskonna esinaine.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna instruktor Piret Paomees teatas, et Galina Latkina on esitanud naiskodukaitsest omal soovil lahkumisavalduse ja see avaldus on rahuldatud, kirjutab Saarte Hääl.

Ka naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu kinnitas, et Latkina astus ise naiskodukaitsest välja, aga kuna ta tema lahkumisavaldust veel näinud pole, ei osanud ta lahkumise põhjust öelda. Nõgu Latkinaga isiklikult vestelnud ei ole ja seega teab ta Salme vallas juhtunust vaid ajakirjanduse vahendusel.

«Ajalehe põhjal ütlen, et tegu on väga kahetsusväärse juhtumiga,» sõnas naiskodukaitse Saaremaa esinaine. «Minule on ta jätnud väga tubli ja tegusa mulje nendelt üritustelt, kus me koos oleme olnud,» iseloomustas Nõgu Latkinat.

Nelja aasta jooksul, mis Raili Nõgu Saaremaa ringkonda juhtinud on, ükski teine naiskodukaitse liige seadusega pahuksisse sattunud pole. Selles, kas pärast karistuse ärakandmist kaalutakse Galina Latkina tagasivõtmist organisatsiooni, esinaine väga kindel ei olnud. «Meie soovime, et meie liikmetel ei oleks minevikus varje, mis neil järel käivad,» ütles Raili Nõgu.

Kõik naiskodukaitse liikmeks astujad läbivad põhjaliku taustakontrolli. «Mis puutub kriminaalkaristusse, siis ei saa Kaitseliitu ja naiskodukaitsesse kuuluda isik, keda on karistatud tahtlikult toimepandud esimese astme kuriteo eest ja kelle andmed ei ole karistusregistrist karistusregistri seaduse kohaselt kustutatud,» selgitas Piret
Paomees.

Eile loeti Kuressaare kohtumajas ette otsus ***, Katre Kundratsile, Reti Linale ja Galina Latkinale, keda süüdistati selles, et selle aasta 11. jaanuari öösel kella 4.30 ajal Salme vallas Mändjala ja Salme vahelisel teelõigul tekkinud tüli käigus tungisid nad kannatanule ühiselt kallale. Seejärel toppisid nad neiu vägivalda kasutades auto Renault Megane pakiruumi ja sõidutasid ta kannatanu jaoks tundmatusse kohta Salme vallas, jättes ta metsa. Naisi karistati tingimisi vanglakaristustega, lisaks peavad nad maksma sundraha ja kaitsjatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles