Padari asemel pääseb europarlamenti Saks või Mikko

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Saks
Katrin Saks Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) valitsuses tõenäoliselt põllumajandusministriks saava Ivari Padari asemel asub paariks kuuks Euroopa Parlamendi liikmeks kas Katrin Saks või Marianne Mikko.

2009. aastal toimunud Euroopa Parlamendi valimistel kogus SDE 34 508 häält ning sai selle tulemusega ühe koha Euroopa Parlamendis, kus asus saadikuna tööle Ivari Padar.

Padari esimene asendusliige on praegu Balti Filmi- ja Meediakooli direktorina töötav ning Euroopa Parlamendi eelmisesse koosseisu kuulunud Katrin Saks, kellele järgneb asendusliikmete nimekirjas riigikokku kuuluv ning varem samuti europarlamendis töötanud Marianne Mikko.

Padar ütles Postimehele, et keegi peab tema asemel kindlasti Euroopa Parlamendi liikmeks saama. «Meil tulebki nüüd vaadata eeldatavalt nädalavahetusel, kellel milline valmisolek on selleks lühikeseks ajaks tulla,» ütles ta.

Järgmised Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles