Homme Postimehes: peast rebitud juuksed, kõveraks pekstud nina – naistepiinaja pandi vangi

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotolavastus.
Fotolavastus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

2012. aasta 28. septembri õhtu Tallinnas, Tammsaare tee Statoil. Kõrvalt vaadates toimus tanklas pealtnäha tavaline vaidlus. Vestluse üks pool oli õbluke naisterahvas koos oma Toyota LandCruiserist välja astunud mehega. Nende vastas seisid kolm politseinikku – kaks süsteemis tuntud keskastme juhti ja nende naissoost alluv.

Kohtumine pidi olema rutiinne – politseinikud soovisid oma kauaaegse alluvaga (sama õbluke naine) vormistada töölt vabatahtliku lahkumise. Ometi venis kohtumine ootamatult pikaks. Naise käitumine oli omapärane - ta vältis vestluspartneritele otsa vaatamist ning reeglina korraga üle kahe sõna suust välja ei saanud.

Kogenud politseinikud adusid, et mõned kuud tagasi tööl ootamatult lohakaks muutunud ja tööülesandeid vältima hakanud naise allakäigu põhjus võib peituda mehes. Paarikese sõbrustamine oli alanud napid seitse kuud tagasi. Nüüd seisis kolleegide ees siniseks pekstud silmade, hõreda juuksekasvuga inimvare. Enesekindlast politseinikust polnud enam midagi järel.

Kolleegidel kulus poolteist tundi veenmaks naist, et tal tuleb seal ja kohe oma uuest meestuttavast lahku minna. «Lõpuks me põhimõtteliselt lükkasime ta jõuga eemale oma naiskolleegi hoole alla ja vaidlesime mehega ise edasi. Tüübi põhisõnum oli, et neil on kõik nii ilus ja miks me neid segame,» meenutas üks vestluses osalenuist Postimehele (selle loo asjaosalised (va. prokurör) on kannatanute huvides nimedeta).

Ühel hetkel istusid politseinikud lihtsalt oma eravärvides autosse ja sõitsid koos naisega minema. «Naine, kelle me sõna otseses mõttes selle mehe käest päästsime, sai samal õhtul isegi aru, kui õige otsuse ta meiega koos sealt lahkudes tegi,» ütles politseijuht.

Siit algas viimaste aastate üks omalaadsemaid uurimisi. «Ma olen perevägivalla juhtumitega tegelenud kümmekond aastat, aga midagi ligilähedastki sellele tuleb mul meelde vaid korra,» rääkis Põhja ringkonnaprokurör Andra Sild.

Mis täpselt juhtus? Milliseid uskumatuid nõudmisi mees oma naistele seadis? Palju mees sellest kõigest kasu sai? Ja kuidas tehtu eest karistada sai?

Neile küsimustele leiab vastused kolmapäevasest Postimehe paberlehest või Postimees plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles