Muuseumis leidub kohti armunuilegi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusmuuseumi näitusesaalid on nüüd kõik kahel korrusel, muuseumi osakonnajuhataja Reet Mägi selja taha alumisele korrusele jääb vana zooloogiamuuseumi esimene saal.
Loodusmuuseumi näitusesaalid on nüüd kõik kahel korrusel, muuseumi osakonnajuhataja Reet Mägi selja taha alumisele korrusele jääb vana zooloogiamuuseumi esimene saal. Foto: Kristjan Teedema

Zooloogiamuuseumina tuntud põhjalikult remonditud näituseruumid olid eile viimast päeva tühjad, täna hakatakse suurte akende ette paigaldama uut ekspositsiooni kaitsvaid kardinaid.

Vanemuise 46 hoones asuva vana zooloogiamuuseumi saalides on lõppenud aasta kestnud suur remont. Muutused on nii suured, et panevad silmi hõõruma: kolmandal korrusel asuvasse muusemi saab nüüd ainult liftiga, mis peatub seal, kus varem oli zooloogiamuuseumi keskmine saal.

«Vana sissepääs on hoopis teises otsas,» aitas Tartu ülikooli loodusmuuseumi näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi tundmatuseni muutunud kohas orienteeruda. Suurtest akendest tulvavas valguses läigib sada aastat vana maja parkett kui uus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles