Vanureid petnud Liis Haavel vabanes vanglast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel kohtusaalis.
Liis Haavel kohtusaalis. Foto: Peeter Langovits

Vanuritelt kinnisvara väljapetmise eest vangis olnud Liis Haavel vabanes täna Harku vanglast üheksa kuud enne tähtaega.

Harju maakohus nõustus Haaveli (34) ennetähtaegse vabastamisega 6. märtsil ning määras talle üheaastase katseaja, mil Haavel peab olema kriminaalhooldaja järelevalve all, kirjutab ERR Uudised.

Kohus võttis Haavelit enne tähtaega vanglast vabastades arvesse tema tervislikku seisundit ning asjaolu, et tema peres kasvab kolm alaealist last.

Haaveli vabastamist toetasid ka prokurör ja vangla ning märkisid, et tema puhul on uue kuriteo toimepanemise tõenäosus kahe järgneva aasta jooksul 26 protsenti, mis on madal näitaja, samuti usub kohus, et Haavel on teinud karistusest vastavad järeldused ning oskab edaspidises elus olla seadusekuulekas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võttis Haavel 2010. aasta augusti lõpus ja septembri alguses ühe kannatanu teadmata viimasele väljastatud kahe deebetkaardiga pangaautomaadist välja kokku 59 600 krooni ehk üle 3808 euro ning omastas selle, lisaks pettis ta aastatel 2002-2005 välja neli kinnistut, kuus sülearvutit ja ühe mobiiltelefoni ning koos Raivo Palmrega (62) ühelt eakalt mehelt 400 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles