Eestis lähevad hästi kaubaks Ukraina kompvekid ja mahlad

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina tooted Tondi Selveris ja Laagri Maksimarketis.
Ukraina tooted Tondi Selveris ja Laagri Maksimarketis. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

MTÜ Ukraina Euroopa Integratsiooni Keskuse eestvedaja Jaanika Merilo sõnul lähevad Eestis hästi kaubaks Ukrainast pärit Rosheni kommid ja šokolaad, samuti Sadochoki mahlad.

«Ülivõimsalt kõige populaarsemad on Rosheni kommid ja šokolaad,» rääkis Merilo.  «Nende toetamine on samas väga tähtis ka sellepärast, et just seda ettevõtet ähvardatakse kõige rohkem Venemaa veterinaarameti poolt impordipiirangutega ning Roshen on tänu mahtude vähenemisele pidanud juba ka ühe tehase kinni panema,» selgitas ta . «Samas on Rosheni omanik vägagi euroopameelne poliitik Petr Porošenko, keda karistataksegi Venemaa poolt osaliselt just tänu tema meelsusele.»

Merilo sõnul on populaarsed ka Sadochoki mahlad. «Neid tooteid tunduvad päris paljud teadvat ja palju kiidetakse ka kvaliteeti. Mahlad näiteks on väidetavalt säilitusainevabad ja naturaalsed, mis on tänapäeval juba väärtus omaette,» rääkis Merilo.  «Samuti on populaarsed Chumaki kastmed ja ketšupid, mida on saada enamikus marketites ja mis meiegi peres on igati populaarsed. Ka Oboloni õlu ja Medoffi viin on leidnud Eestis oma oma tarbijad,» rääkis Merilo.

«Väga tore on see, et kampaaniaga kaasa lähevad nii tarbijad kui ka marketid. Näiteks ETK, Selver ja Maksimarketid on hakanud Ukraina kaupasid ka juba esile tõstma, mis lihtsustab kindlasti nende leidmise ka nendele tarbijatele, kes ei tea või ei mäleta, mis just Ukrainast pärit toodang on,» nentis Merilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles