Galerii: Solarises avati noorte ettevõtlikkusideede näitus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Solarise keskuses avalikustati täna noorteprogrammi ENTRUM finaali pääsenud 56 ettevõtlikkusideed. Nende seas pääses finaalvõistlusele ka 14 Harjumaa ja 13 Tallinna noorte poolt algatatud projekti.

Neli kuud tagasi alustasid programmis oma projektide arendamist ligi 600 Tallinna, Harjumaa, Järvamaa, Läänemaa ja Raplamaa noort vanuses 13-19-aastat. Esialgsest 171 ettevõtlikust ideest on tänaseks arenguprogrammi ja konkursifinaali jõudnud 56.

Loodud projektid jagunevad nelja kategooriasse: IKT ja inseneeria, loomemajandus (eraldi disain ja muusikatööstus), sotsiaalne ettevõtlus ja teenusmajandus.

SA Entrum tegevjuhi Darja Saare sõnul pääses finaali enim teenusmajanduse valdkonna ideid (15), mille seas on näiteks gümnaasiumiõpilastele praktikate vahendamisega tegelev start-up Praktikum.

«Tänavu on tunda noorte suurt huvi toodete ja teenuste vastu, mida ei pruugi saada reaalselt käega katsuda. Tegemist on erinevat laadi mobiili- ja veebirakendustega, samuti noortele suunatud teenuseid pakkuvate portaalidega,» kirjeldas Saar võistlusprojekte. «Samas on üsna traditsioonilised probleemid ja vajadused, millele lahendusi otsitakse. Näiteks pakuvad noortele ikka huvi täiendavad võimalused vaba aja sisustamiseks, praktikakohtade või lemmiklaulude sõnade kiireks leidmiseks,» märkis Saar.

«Tänavu on suur ka nende koolinoorte start-up'ide arv, kes on juba asutanud MTÜ, OÜ või plaanivad seda teha lähitulevikus oma idee edaspidiseks realiseerimiseks,» lisas ta.

«ENTRUMi neljanda hooaja lõpusirgel rõõmustab see, et aasta aastasse on kasvanud noorte finalistide arv. Noored astuvad ettevõtlikkuse programmi idee algega, mille elluviimise nimel tuleb neil sageli rinda pista takistuste ületamisega ja tõsise pealehakkamisega. ENTRUMi noored on need, kes juba praegu ja ka lähitulevikus Eesti elu aktiivselt edasi viivad,» kommenteeris noorte saavutusi ENTRUMi ellukutsuja ja Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink.

«Tänaseks on piirkonniti toimuv ENTRUM Eestile ühe ringi peale teinud ja uuel hooajal oleme tagasi Ida-Virumaal, kuhu vahepeal on uued noored peale kasvanud,» lisas Rink.

Finalistide ettevõtliku tegevuse tulemustega on võimalik tutvuda ENTRUM finalistide näitusel Solarise keskuse II korrusel või siin. Nii näitusel, kui ka veebi vahendusel saab anda hääle oma lemmikideele ENTRUM'i rahva lemmiku väljaselgitamiseks.

22. märtsil Tallinnas Mektory innovatsioonikeskuses toimuval ENTRUM superfinaalil astuvad finalistid peažürii ning pealtvaatajate ees lavale ning tutvustavad oma ideid ning nende teostamise tulemusi. ENTRUM superfinaalile on oodatud ka pealtvaatajad.

Eesti kõige ettevõtlikumad koolinoored 2014 kuulutab 7. mail toimuval ENTRUM auhinnagalal välja Eesti vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles