Paap ja Veenre ehtemekas

Harry Liivrand
, kunstiteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Veenre pross.
Tanel Veenre pross. Foto: Harry Liivrand

Münchenis toimus 12.–18. märtsini ehtekunsti kõige olulisemaid ja suuremaid rahvusvahelisi näitusi – Müncheni «Schmuck 2014».

1959. aastast korraldatav «Schmucki» näitus hõlmab nii üliprestiižset kuraatorinäitust kui selleks ajaks ajastatud tohutut hulka Müncheni näitusepaikades või nendeks kohandatud ajutistel pindadel toimuvaid ehtenäitusi, kus püüavad oma loomingut ainult mõne päeva jooksul maksimaalselt tutvustada nii nimekad kunstnikud kui ka alustajad ja tudengid.

Tänu professor Kadri Mälgu initsiatiivile on EKA ehte- ja sepakunsti osakonna üliõpilased ning noored Eesti ehtekunstnikud viimasel kümnendil «Schmuckist» üldiselt aktiivselt osa võtnud, sel aastal oli väljas siiski vaid kahe eesti professionaalse kunstniku tööd. Kristi Paabi neli ripatsprossi valis oma kuraatorinäitusele Kopenhaagenis töötav norra kultuuriajakirjanik ja kunstiajaloolane Jorunn Veiteberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles