Aasta veisekasvataja Jane Mättik unistas loomapidamisest juba 10-aastaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simmentali tõug on pärit Šveitsist Simmeni orust. Need veised on suure kehaehitusega ning pea ja jalgade alaosa on enamikul valged.
Simmentali tõug on pärit Šveitsist Simmeni orust. Need veised on suure kehaehitusega ning pea ja jalgade alaosa on enamikul valged. Foto: Erakogu

Kui enamik inimesi ütlevad, et nad sattusid põllumajandusse või loomakasvatusse juhuslikult, siis tänavu aasta parima lihaveisekasvataja tiitliga tunnustatud Harjumaal asuva Kuusiku talu perenaine Jane Mättik luges juba 10-aastase tüdrukutirtsuna loomakasvatuse õpikuid ning teadis, et temast saab loomapidaja.

Vahepealsesse aega on jäänud hulk kõrvalteid nagu kehakultuuriõpingud ülikoolis, töö mööblifirmas või lillede kasvatus, kuid viie aasta eest, kui kolm last olid juba piisavalt suured, tundis Jane Mättik, et tahab end proovile panna ettevõtja ja lihaveistekasvatajana.

Toona kirjutatud äriplaan on täitunud praktiliselt rida-realt ning esialgu ostetud kahekümnest puhtatõulisest Anguse veisest on saanud tänaseks 100-pealine kari. Loomad on rõõmsad ja terved, õu täis moodsat tehnikat ning erilist heameelt tunneb Jane Mättik selle üle, et praeguseks majandab ta end juba ka ettevõtjana ise ära, mitte ei sõltu põllumajandustoetustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles