Rahvusvahelise teadusseminari keskseks küsimuseks oli maamajanduse konkurentsivõime

Rando Värnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rando Värnik
Rando Värnik Foto: Postimees.ee

Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut koostöös Põhjamaade Põllumajandusteadlaste Assotsiatsiooni (NJF) ja Eesti põllumajandusministeeriumiga viisid 12.–13. veebruaril Tartus läbi rahvusvahelise teadusseminari «Majanduslikud tingimused, tootlikkus ja konkurentsivõime Põhja- ja Baltimaade põllumajanduses ja toiduainetetööstuses».
 

Teadusseminari eesmärgiks oli koostöös Põhja- ja Baltimaade maamajandusökonomistidega selgitada välja põllumajanduses ja toiduainetetööstuses esinevad rahvusvahelist konkurentsivõimet mõjutavad kitsaskohad. Peatähelepanu pöörati tootlikkuse ja efektiivsuse probleemidele ning laiemalt maaelu arengut mõjutavatele majandamistingimustele.

Seminarist võttis osa 43 inimest kümnest erinevast riigist – Norrast, Soomest, Rootsist, Taanist, Ungarist, Moldovast, Lätist, Leedust, Eestist ja Venemaalt. Lisaks sellele, et tegemist oli olulise teadusvõrgustike kohtumispaigaga, andis seminar ka vajalikku teavet maaelu ja maamajanduse nõustajatele ning poliitikakujundajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles