Tallinnasse Sõjamäele kavandatakse tootmislinnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjamäe ümbrus.
Sõjamäe ümbrus. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme võtta vastu Betooni tänav 18 kinnistu detailplaneeringu, millega luuakse võimalus rajada 9,23 hektari suurusele maa-alale kuni 16 kuni viiekorruselist äri- ja tootmishoonet.

Pärast vastuvõtmist korraldavad Tallinna linnaplaneerimise amet ja Lasnamäe linnaosavalitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Sõjamäe tööstusrajoonis. Betooni tänav 18 kinnistu omanik on OÜ Betooni Kinnisvara. Krundil asuvaist hooneist uusim valmis aastal 2005, ala loodeosas paiknevad autoteeninduse ja kunagise eksperimentaaltehase «Ehitusdetail» hooned ning pooleliolevad ehitised.

Kinnistu lõunapiiriga kõrvuti kulgeb raudtee. Lähimad ühistranspordipeatused jäävad umbes 150 meetri kaugusele Betooni tänava äärde.  Soodne asukoht ühistranspordi suhtes on oluline, kuna detailplaneeringuga ette nähtud äri- ja tootmishooned loovad hulga töökohti.

Planeeringulahendus näeb ette linna piirimail asuvasse tööstusettevõtete piirkonda nüüdisaegse äri- ja tootmiskvartali rajamise. Kinnistu raudteepoolsesse külge on kavandatud kaherealine kõrghaljastus.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Universal Industries.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles