Lasteaedade tervisekaitsenõudeid hakatakse üle vaatama suvel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piilupesa lasteaed asendusruumides
Piilupesa lasteaed asendusruumides Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kutsub lasteaedade tervisekaitsenõuete ülevaatamiseks ja uute nõuete kirjeldamiseks kokku töögrupi, kuhu kaasatakse ministeeriumi ja tervisekaitse spetsialistide kõrval ka omavalitsuste, lasteaedade ja lapsevanemate esindajaid.

Töörühma kutsub minister 18 esindajat, kel tuleb valmis olla aruteludes osalemiseks juba suvel.

«Laste tervis pole koht, kus teha järeleandmisi ning on elementaarne, et lasteaedades peavad olema korralikud tingimused. Lapsevanemad peavad saama usaldada oma lapse lasteaeda teadmisega, et nende tervis on seal hästi hoitud ega satu ohtu,» rõhutas Pevkur.

Ministri sõnul on lasteaial ning selle emotsionaalsel ja füüsilisel keskkonnal väga tähtis roll ka lapse kui isiksuse arengu seisukohast.

Seetõttu soovib sotsiaalministeerium üle vaadata ja vajadusel kehtestada uues sõnastuses koolieelsete lasteasutuste tervisekaitse, tervise edendamise ja päevakava koostamise nõuded.

Töörühma on oodatud haridus- ja teadusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, siseministeeriumi, linnade liidu, maaomavalitsuste liidu, terviseameti, Tallinna linnavalitsuse, Tervise Arengu Instituudi, lastevanemate liidu, lasteaednike liidu, Tallinna lasteasutuste hoolekogude liidu, lastekaitse liidu, tervisekaitse seltsi, alusharidusjuhtide ühenduse, lastearstide seltsi, perearstide seltsi, õdede liidu ning Tallinna Priisle lasteaia esindajad – igast asutusest üks inimene.

Sotsiaalminister palub neil asutustel nimetada oma esindaja loodavasse töörühma võimalusel hiljemalt homseks ning arvestada seejuures, et töö toimub ka suvekuudel. Esimese töörühma kohtumise soovib minister korraldada 15. juunil.

Vajadus nõuete täpsustamiseks ja põhjalikuks aruteluks tekkis kevadel, kui Tallinn nõudis 1. jaanuarist kehtestatud tervisekaitsenõuete leevendamist, kuna vastasel juhul poleks pealinna lasteaedade ülerahvastatuse tõttu sügisel uusi rühmi avada saadud. Ruumikitsikus kimbutab paljusid teistegi omavalitsuste lasteaedu. Lasteaiatüli lõpetamiseks leevendas Pevkur tervisenorme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles