Ligi 300 ajateenijat andis sõdurivande

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereväebaasis andsid täna sõdurivande ka mereväelased.
Mereväebaasis andsid täna sõdurivande ka mereväelased. Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Täna andis kaitseväelase truudusetõotuse 110 Vahipataljoni, 97 mereväe, 39 õhutõrjepataljoni ja 37 Viru jalaväepataljoni sõdurit.

Vahipataljoni ajateenijad andsid truudusetõotuse täna hommikul traditsioonilisel pidulikul rivistusel Jüriöö pargis Tallinnas, mereväelased miinisadamas ning õhutõrjepataljoni ja Viru jalaväepataljoni ajateenijad oma väeosas, teatas kaitseväe peastaap.

Vahipataljoni ülem major Kaido Sirman ütles pidulikul rivistusel Jüriöö pargis, et kodanik, kes on andnud oma riigile pühaliku tõotuse, sealhulgas valmisoleku vajadusel ohverdama isamaa eest oma elu, on võtnud suurima vastutuse Eesti Vabariigi ees.

Lisaks ütles pataljoni ülem oma kõnes, et kaitsevägi on rahvavägi ja tõstis esile vanemate ja lähedaste toetuse olulisust Eesti riigile, kaitseväele ja ajateenijatele. «Sõduri jaoks on väga oluline kindlustunne, et kodus on kõik korras või siis teadmine, et lähedased hoolivad meie tegemistest ja näevad sellest kasu ning tuge tõusvat,» ütles major Sirman.

Täna Eesti riigile truudust tõotanud sõdurid alustasid oma teenistust jaanuaris. Truudusetõotusega lõppes ajateenistuse esimene etapp ehk sõduribaaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivilisi ja relva kasutamise oskusi, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõdesid ning edasiseks teenistuseks vajalikud põhiteadmisi.

Pärast sõdurivande andmist jätkavad nad oma teenistust eriala- ja allüksuse väljaõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles