Venemaa pole alustanud vägede väljaviimist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tankikolonn.
Vene tankikolonn. Foto: AFP / Scanpix

Vene kindralmajor Vjatšeslav Borissov ütles täna, et Vene väeüksuste kolonnid hakkasid separatistliku Lõuna-Osseetia pealinnast Tshinvalist liikuma Venemaa poole, kuid riigi kaitseministeerium lükkas teate ümber.


«[Venemaa president Dmitri] Medvedev ütles, et meil tuleb lahkuda,» kinnitas Borissov täna Gori linnas Reutersile antud usutluses.

Gruusia teatel on tegemist aga kõigest Vene väeüksuste ümber paigutamisega ja sõjaväekolonnid pole hakanud riigist lahkuma, vahendas Skynews.

Venemaa kaitseministeerium lükkas samuti teate vägede väljaviimisest ümber.

«See pole veel alanud. Taandumise küsimust arutatakse praegu ja otsus tehakse, kui olukord piirkonnas on stabiliseerunud,» ütles anonüümseks jääda soovinud kaitseministeeriumi pressiesindaja.

«Praegu toimuv on ilmselt ettevalmistus, mitte tõeline taandumine,» ütles kaitseministeeriumi esindaja kindralmajor Borissovi väidet kommenteerides.

Borissov kinnitas ka AFP-le, et Vene rahuvalveüksused alustasid regulaarvägede väljavahetamist strateegiliselt olulises Gori linnas.

«Rahuvalvajad on kohal ja üksused lahkuvad järkjärgult,» ütles Borissov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles