Aprillis tuleb ilmasõjast ajalookonverents

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et meenutada saja aasta möödumist sõja puhkemisest, pühendab sõjamuuseum oma iga-aastase teaduskonverentsi tänavu Esimesele maailmasõjale, rõhuasetus on meie regioonil.

Sõjamuuseumi projektijuht Sandra Niinepuu ütles, et teaduskonverents «Suur sõda Ida-Euroopas – teistsugune kogemus, teistsugused mälestused» («The Great War in Eastern Europe – Different Experience, Different Memories») toimub teisipäeval, 15. aprillil Tallinnas.

«Maailmas tuntakse Esimest maailmasõda ka Suure sõjana,» märkis Niinepuu. «Konverentsi teemapüstitus lähtub sellest, et kui paljude rahvaste ajaloomälus on Esimese maailmasõja kogemusel suurem koht kui Teise maailmasõja kogemusel, siis Ida-­Euroopa rahvastel on see vastupidi. Ida-Euroopa vaatab Esimesele maailmasõjale tagasi vaid kui revolutsioonide, vabadussõdade ja iseseisvuse eelloole. Nende rõhuasetuste kõrvutamine, analüüsimine ja sünteesimine ongi konverentsi ülesanne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles