Piiriületusel hukkunud sudaanlase omastega saadi kontakt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiririkkujate jõeületuskoht ning jäljed lumel.
Piiririkkujate jõeületuskoht ning jäljed lumel. Foto: Lõuna prefektuur

Välisministeerium sai kontakti jaanuaris piiriületusel hukkunud sudaanlase omastega.

«Sudaani saatkond Stockholmis on meid informeerinud, et nad on kontakteerunud hukkunu sugulastega, kes korraldavad surnu transpordiga seonduva,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Lõuna prefektuuri piirivalvurid pidasid 15. jaanuari hommikul Koidula raudteepiiripunkti läheduses kinni kaks piiririkkujat, kes kandsid lühikesi pükse ja kellest üks oli palja ülakehaga. Piirivalvurid toimetasid piiririkkujad Koidula raudteepiiripunkti ruumidesse sooja ning kutsusid meestele kiirabi.

Mõni aeg hiljem leidsid piirivalvurid ka kolmanda piiririkkuja. Mees oli teadvuseta ja kuigi piirivalvuritel õnnestus mõneks ajaks mehe pulss ja hingamine taastada, ei õnnestunud mehe elu ligikaudu tunniajase elustamise käigus päästa.

Sudaanist pärit mehed olid ujunud üle Piusa jõe Eestisse ja siis märjad riided seljast võtnud ning külmas edasi liikuda püüdnud.

26- ja 31-aastased Sudaani kodanikud, kes mõlemad kannavad nime Muhamed, esitasid järgmisel päeval Eesti ametivõimudele varjupaigataotluse.

Koos kolme Eestisse jõudnud sudaanlasega üritas üle piiri tulla ka neljas samast riigist pärit mees, selle aga tabasid Venemaa Petseri rajooni piirivalvurid. Venemaa ametivõimud alustasid kinnipeetud sudaanlase suhtes menetlust ebaseaduslikku piiriületust käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral võib meest ähvardada kuni kaheaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles