Olli Rehn: kaitsesime kriisis ka ühiskonna kõige nõrgemaid

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn on valmis ka pärast Euroopa Parlamendi valimisi jätkama euroliidu tippametnikuna majanduse või välispoliitika alal.
Olli Rehn on valmis ka pärast Euroopa Parlamendi valimisi jätkama euroliidu tippametnikuna majanduse või välispoliitika alal. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu majandus- ja rahandusvolinik, soomlane Olli Rehn (51) räägib, kuidas tööd lõpetaval eurokomisjonil õnnestus raskuste kiuste hoida ära Euroopa riikide maksejõuetust, mis oleks rängalt tabanud ka sotsiaaltoetuste saajaid ja riigipalgalisi töötajaid.

Kas euroala rahanduskriisi võib praeguse seisuga lugeda lahendatuks või ootavad meid uued teated Euroopa riikidest, kes vajavad oma kohustuste täitmiseks rahvusvahelisi abipakette?

Euroopa majandus väljus langusest 2013. aasta kevadel ning sellest ajast on kasv järk-järgult hoogu võtnud. Ootame, et tänavu leiab aset mõõdukas toibumine ning see tugevneb 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles