Valu pole kellelgi vaja kannatada ega varjata

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla valukabineti arsti Pille Sillaste sõnul on kahetsusväärne, et abivajajad ei leia valukabinetti üles või jõuavad ­sinna liiga hilja.
Põhja-Eesti regionaalhaigla valukabineti arsti Pille Sillaste sõnul on kahetsusväärne, et abivajajad ei leia valukabinetti üles või jõuavad ­sinna liiga hilja. Foto: Tairo Lutter

Ehkki spetsialiste, kes raske haigega tegelevad, on palju, tekib siiski olukordi, kus kaugele arenenud vähiga patsient, keda vaevab kas pidev valu või tugevad valuhood, jääb justkui üksi ja abi ei oska otsida ei ta ise ega tema lähedased.

Ehkki mitmes Eesti linnas on olemas valukabinetid, sageli nende olemasolust ei teata. Samas peaks igal inimesel olema õigus elada väärikalt. Eriti oluline on aidata kaugele arenenud vähiga haiget nii, et ta jõuaks võimalikult valutult oma elu lõpuni.

Raskem on korraldada valuravi siis, kui patsient ei ole enam võimeline ise perearstikeskusesse või valukabinetti tulema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles