Suurlinnade tuled kutsuvad

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London
London Foto: SCANPIX

Üks ja sama põnev paik maailmas kõnetab inimesi eri põhjustel ja eri moel. Näiteks vaba- ja hansalinna Hamburgi  lennujaama pika väravatevahelise koridori seinalt võib lugeda John Lennoni ütlust pärast Reeperbahnil käimist: sirgusin Liverpoolis, aga täismeheks sain Hamburgis. Samasuguseid meelelahutuslikke hinnanguid võib leida ilmselt iga suurema linna kohta. Seekordses arvamismängus palus Arter kahekasal tuntud ja tegusal inimesel tutvustada oma lemmikmetropoli, ja lugejatel on võimalus oletada, keda üks või teine linn inspireerib.

London

Metropol, kus vaatamata sellele, et kogu aeg elu keeb, on väga mõnus, sest sa saad seal anonüümsena ringi liikuda. Või see, et astud südalinna rahvarohkelt äritänavalt kõrvale ja leiad eest ilusate majade ja hubase miljööga vaikse oaasi. Samuti on Londonis hämmastavalt palju parke jm rohealasid, kuhu saab jalutama minna või isegi piknikku korraldada. 19 aasta jooksul sai lausa harjumuseks käia vabal ajal kodulähedases Holland Parkis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles