Karateka ehitab vaimu ja keha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väldivad 
konflikti: 
harjutamise eesmärk on osata karatet kui võitluskunsti nii, et seda ei oleks mitte kunagi vaja väljaspool treeningruumi rakendada. Ründaja peab juba rünnatava olekust aru saama, et vägivald on tulutu.
Väldivad konflikti: harjutamise eesmärk on osata karatet kui võitluskunsti nii, et seda ei oleks mitte kunagi vaja väljaspool treeningruumi rakendada. Ründaja peab juba rünnatava olekust aru saama, et vägivald on tulutu. Foto: Mihkel Maripuu

KDS karates harjutavad kõik kõigiga ja mingeid võrdsetest võrdsemate seisusi ei ole, võistlusi ei peeta ja medaleid ei jagata. Tänu sellele on ühise eesmärgi nimel tegutsejatest saanud sõpruskond, kes võtab suvisesse harjutuslaagrisse kaasa pere ja isegi lemmikloomad.

Kui kusagil tuleb jutuks, et minu hobi on karate,  järgnevad sageli küsimused kivide lõhkumisest (kummaliste karjete saatel, muidugi!) või metsa langetamisest. Tegelikult pole see mingi lõhkumine, vaid hoopis ehitamine. Sõna otseses mõttes ehitad sa oma vaimu ja keha, ja mida rohkem seda teed, seda rohkem sellest aru saad.

Olin otsinud karatet alates 80ndatest, mil see oli nii-öelda moeasi, samas miskipärast keelatud. 2000ndate alguses jõudsin pärast mitmeid eksirännakuid ja pettumusi Eesti Karate-do Shotokai (KDS) klubini. Nende lähenemine karatele, selle harjutamisele ja elule üldse hakkas mulle kohe meeldima! Juba see, et kõik klubiliikmed olid sõltumata vanusest, harjutuskogemusest, soost, ametist jm näitajatest esimesest hetkest abivalmis ja sõbralikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles