Võluvits riigieksamite edetabeli vastu

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Tõnisson (vasakul) ja Aivar Ots haridusministeeriumist loodavad, et tulevikus ei hinda riigieksamid mitte niivõrd seda, kui hästi on omandatud gümnaasiumis õpetatu, kuivõrd seda, kui suur on olnud areng võrreldes põhikooli lõpetamisega.
Ain Tõnisson (vasakul) ja Aivar Ots haridusministeeriumist loodavad, et tulevikus ei hinda riigieksamid mitte niivõrd seda, kui hästi on omandatud gümnaasiumis õpetatu, kuivõrd seda, kui suur on olnud areng võrreldes põhikooli lõpetamisega. Foto: Jassu Hertsmann

Uus kooliaruande süsteem lisab avalikustatavatele riigieksami tulemustele rahuloluküsitluste andmed ning ka koolijuhi kommentaari.

Paljude õpetajate augusti rikuvad ära ajalehtedes ilmuvad riigieksamite pingeread, mis ei anna tõepoolest pedagoogide tublidusest täit pilti. Peagi katsetatav kooliaruande süsteem muudab võrdluse mitmetahulisemaks.

Kõige parema meelega keelaks mõned ametnikud riigieksamite tulemustel põhineva koolide edetabeli avaldamise üldse ära, aga see ei ole niisama lihtsalt võimalik. Esiteks kaasneks sellega ajakirjanduse ja lapsevanemate nurin, teiseks lekiks andmed niikuinii leheneegritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles