Raudsed närvid tõid Mäkäräinenile teise Maailma karika üldvõidu

Jaan Martinson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen Foto: Reuters/ScanPix

Lahing, mille pidasid nädalavahetusel Maailma karika nimel maha Kaisa Mäkäräinen ja Tora Berger, oli vägev ja halastamatu. Hooaja viimase võistluse, ühisstardiga sõidu eelviimane tiir oli see, mis soomlannale võidu ja sellega kaasneva kristallgloobuse tõi – ta tegi ühe möödalasu Bergeri kolme vastu ning sellega oli tegu tehtud.

Mäkäräineni lõpuspurt oli ülivõimas. Pärast untsu läinud Sotši olümpiat julgenuks vaid vähesed paadunud optimistid soomlanna MK-võidu peale kihla vedada. Aga siis, kodutanumal Kontiolahtis algas soomlanna pidu – esimene, teine, esimene, esimene. Berger oli käes, kuid jäi veel kolm võistlust vaenlase pinnal Oslos.

Soomlanna oli tige Norra ajakirjanike peale, kes kõik teda riburada pidi intervjueerisid, kulutades sellega tema kulda väärt puhkuseaega, ning ajasid närvi küsimustega «Noh, kas pinged on peal?» ja «Kas karika ikka võidad?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles