Lapsevanemad ostavad kaubamajast suuremaid ja kallimaid lelusid

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajas avas uksed uhiuus Lastemaailm
Kaubamajas avas uksed uhiuus Lastemaailm Foto: Jelena Rudi

Sellel nädalal, 24. – 30. märtsini, tähistab kaubamaja uuenenud lastemaailma teist aastapäeva. Sünnipäevafestivalil toimuvad tasuta üritused, etendused ja meisterdamised nii Tallinnas kui Tartus. Tallinncity uuris, missugused lelud on laste lemmikud ning missugune vanemate ostujõud.

Kaubamaja lastemaailma kaubandusspetsialist Kaja Peit rääkis Tallinncityle, et laste lemmikuks on kõikvõimalikud arendavad meisterdamise mängud, nagu legod, duplod, pusled ja teadusmängude sari Eastcolight. «Olulisel kohal on endiselt ka automängud ja nukud, nagu Monster High ja Barbie,» rääkis Peit. «Eriti populaarsed on praegu erinevate filmi- ja multifilmikangelastega seotud mängud – draakonid, piraadid, rüütlid. Lastele meeldivad ka täiskasvanute jäljendamist pakkuvad mängud nagu väiksed köögid, meistrimehe tööriistakomplektid, arsti mängimiseks vajalikud asjad.»

Peiti sõnul on lauamängud laste seas taas tasapisi menukamaks muutunud. «Palju ostetakse näiteks väiksemaid reisimänge, mida saab lastele reisi ajal või pikemal autosõidul mängimiseks anda. Viimasel ajal eelistatakse nukke, kes räägivad eesti keelt. Materjalidest on taas populaarsed puidust mänguasjad,» rääkis Peit.

 Lapsevanemate ostujõust kõneldes rääkis spetsialist, et ostetakse juba veidi rohkem suuremaid ja kallimaid tooteid, kuid sealjuures tehakse palju eeltööd ja uuritakse toote kohta võimalikult palju enne ostu sooritamist. «Eelistatakse kvaliteetseid ja kaua vastu pidavaid mänge ja mänguasju,» nentis ta.

Sellel nädalal, 24. – 30. märtsil, tähistab kaubamaja uuenenud lastemaailma teist aastapäeva. Sünnipäevafestivalil toimuvad tasuta üritused, etendused ja meisterdamised nii Tallinnas kui Tartus. Lastele tulevad külla Tartu Mänguasjamuuseum, Nukuteater, AHHAA teaduskeskus ja Eesti Politsei koos Lõvi Leoga.

Pidustused avab Tallinnas ja Tartus näitus «Pärleid Tartu mänguasjamuuseumist», kus saab näha erinevaid mänguasju ja lauamänge läbi ajaloo tänapäevaste versioonide kõrval. «Lisaks esitletakse mänguasju ja mänge eri maadest ja kultuuridest,» kirjeldas kaubamaja turundusdirektor Anne-Liis Ostov.  Lisaks näitusele on esmaspäeval Tallinna kaubamaja lastemaailmas külas Tartu mänguasjamuuseumi esindaja, kes räägib muusemi töödest ja tegemistest. Sünnipäevanädala järgnevad päevad mööduvad etenduste rütmis. Teisipäeval tehakse teatrit – Tallinnas on külas Nukuteater väikese teatritükiga ning räägitakse teatrinukkude tegemisest ja hingeelust ning Tartus annab etenduse Diamond Productions’i lasteteater. Kolmapäeval viivad Ahaa Keskuse noored teadlased läbi teaduslikke etendusi.

Neljapäevast alates saab ennast harida olulistel ka ja lõbusatel teemadel, kui külla tulevad Eesti Politsei ja Lõvi Leo, kes räägivad ohutust liiklemisest nii jalgsi kui rattaga. Reedel õpitakse valmistama origamisid. Laupäeval ootab lastemaailm endale külla kõiki lapsemeelseid, kui kohal on klounid. Üks õige sünnipäev lõpetatakse ikka lauluga ning pühapäeval saab laulda koos toredate laululastega. Loomulikult ei puudu festivalilt ka sünnipäevahinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles