Linn kavandab elektroonilist piletit

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kui peagi välja kuulutatav riigihange kulgeb takistusteta, saab juba järgmise aasta suvel Tartu linnaliinibussides maksta sõidu eest elektroonilise sõidupiletiga, milleks võib olla ka moodne nuti­telefon.

Linna infotehnoloogia arendusjuhi Kalev Pulloneni sõnul sarnaneb kavandatav piletisüsteem sellega, mis on kasutusel Tallinna bussides. «See tähendab, et bussis on vali­daa­torid ning kõik sõitjad peaksid ennast registreerima, ka need, kes saavad sõita tasuta,» lausus ta.

Laias laastus on uues süsteemis võimalik sõidu eest maksta ja ennast registreerida kolmel moel. Esimesel juhul peaks inimene ostma selleks spetsiaalse kiibiga kaardi. Teine võimalus on osta kiibiga kleeps ning kleepida see näiteks rahakoti või mõne teise kaardi külge. Kolmandaks võib maksevahendina kasutada ka moodsat NFC-kiibiga (near field commu­nication – toim) nutitelefoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles