Rõivas: tuua ministriks inimene väljastpoolt oli minu esimene eelistus

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna riigikogult valitsuse moodustamiseks volitused saanud Taavi Rõivase sõnul oli väliskaubandus- ja ettevõtlusministri kohale teisigi kandidaate erakonna seest, kuid tema enda esimeseks eelistuseks oli tuua ministriks inimene väljastpoolt poliitikat.

«Mul oli täiendavalt soov tuua ka väljastpoolt poliitikat inimene, kes on kõige paremas mõttes Eesti parim müügimees, kes asub ettevõtjate toeks ekspordi ettevalmistel, eksporditehingute ja -suhete loomisel ja selgus, et Eesti parimaks müügimeheks osutus hoopis naisterahvas,» selgitas Rõivas Reformierakonna otsust esitada väliskaubandus- ja ettevõtlusministri kohale Anne Sulling.

Rõivase sõnul oli loodava ministriameti kohale teisigi kandidaate erakonna liikmete hulgas, ent otsus tuua sellele kohale keegi väljaspoolt oli tema enda esimene eelistus.

Rõivas ütles BNSile, et väliskaubanduse- ja ettevõtlusministri kandidaat Sulling astub Reformierakonda. Rõivas kinnitas, et Sulling on esitanud Reformierakonda astumise avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles