Kruuse: tervisekäitumises saab muutusi ellu kutsuda ministeerium koos tööandjatega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Reformierakonna juhatuse poolt tervise- ja tööministri kandidaadiks esitatud Urmas Kruuse jaoks on pikas perspektiivis oluline prioriteet rahva tervisekäitumise muutus, mida ei saa tema sõnul ellu kutsuda vaid ministeerium, vaid see peab käima käsikäes tööandjatega.

«Kui räägime rahva tervisest, siis minu arvates on see üks ääretult oluline aspekt ja sama strateegiline kui riigikaitse,» märkis Kruuse.

Kruuse tõdes, et oluline on ka see, kuidas minna edasi töövõimetusrefomiga. «Kui me arvestame täna seda, et iga inimene oleks ühiskonnale vajalik, meil on töökäsi puudus, siis me peaksime ära kasutama iga inimese võimekuse olla tööjõuturul, isegi siis, kui tema sooritusvõime on 40-60 protsenti.» Ta lisas, et reformi eesmärk on jõuda selleni, et need inimesed, kellel on võimekus olemas, saaksid tööjõuturule tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles