Kadunud aegu otsimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääri alguses: Yves Saint Laurent (Pierre Niney).
Karjääri alguses: Yves Saint Laurent (Pierre Niney). Foto: Kaader filmist

Eluloofilmid on keeruline žanr, olgu kujutatavaks ükskõik kes. Vähesed teavad, kuidas asjad päriselt olid ja ega see tegelikult teab mis oluline ka alati ole, sest tähtsam on n-ö suur pilt, kunstiline üldistus.

Tänavu näib Prantsusmaal olevat tagasivaadete aeg ajastusse, mis nüüd tundub olevat elust suurem. Ühel aastal tuleb linale tervelt kaks pikka mängufilmi Yves Saint Laurent’ist, kelle kohta tema partner nii era- kui tööelus Pierre Bergé on öelnud: «Chanel vabastas naised, Yves Saint Laurent andis neile võimu.»

Jalil Lespert, kes on seni kogunud tuntust peamiselt näitlejana, kehastades reeglina töölisklassi kangelast – kuulsaimaks filmiks siinkandis ilmselt Laurent Cantet’ «Inimressursid» –, on sedakorda sukeldunud hoopis haute couture’i maailma ja istunud hoopiski kõnealuse linateose režissööritoolile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles