Lugeja küsib: Mis on juhtunud Rävala puiestee puudega?

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity lugeja küsib; miks on Rävala puiesteel kasvavad puud nii jõhkralt ära pügatud. Toimetus palus asja uurida Kadrioru Pargi direktoril Ain Järvel.


Pärast olukorraga tutvumist ütles Järve, et nii välisministeeriumi ees kui veidi kaugemal tehtud puude lõikus jättis talle suurepärase mulje.

«Selliste püramiidjalakate puhul on selline asi täiesti tavaline. Minu teada need oksad lõigataksegi maksimaalselt tagasi eelmise lõike kohani. Et oksa lõpuks tekiks selline nuia taoline moodustis. See ongi eemärk, et selle moodustise peale tekiks kolm kuni viis uinuvat punga, mis kevadel tärkavad elule. Ja juba juuniks on need umbes 15-20 cm pikad, lehed küljes ja sellega saavutatakse see tulemus, et need puud hoiavad püramiidivormi,» selgitas Järve.

«Jalakal on see halb asi, et tal on selle hariliku jalaka geen nii tugevalt sees, et ta kipub neid oksi, mis peaksid hoidma tüve lähedale, ikka laiali viskama. Ja selleks, et nende puude sihvakat ja kõhna vormi säilitada, on selline lõikus hädavajalik,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles