Riigikogus vahetub 12 saadikut

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuse ministrid andsid täna riigikogu ees ametivande, millega algasid uue ja lõppesid eelmise valitsuse volitused.
Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuse ministrid andsid täna riigikogu ees ametivande, millega algasid uue ja lõppesid eelmise valitsuse volitused. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsuse vahetuse tõttu naaseb riigikokku seitse senist ministrit, samuti pääseb parlamenti viis sotsiaaldemokraati, kes hakkavad asendama uude valitsusse suundunud poliitikuid.

Riigikogu juhatuse otsuse kohaselt taastuvad homsest Reformierakonna esimehe, eelmise peaministri Andrus Ansipi ning kõigi seniste Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ministrite volitused.

Kui eelmise valitsuse haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, kaitseminister Urmas Reinsalu, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, regionaalminister Siim Kiisler ja siseminister Ken-Marti Vaher saavad riigikogu liikmeks, peavad neile koha vabastama seni IRLi fraktsiooni kuulunud Andres Jalak, Siim Kabrits, Kaja Kreisman, Mart Nutt, Juku-Kalle Raid ja Ülo Tulik. Reformierakonna fraktsioonist peab lahkuma Andre Sepp, kes seni oli Ansipi asendusliige.

Võimuvahetuse tõttu toimub muudatusi ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioonis, kust on uude valitsusse suundunud haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, justiitsminister Andres Anvelt, kaitseminister Sven Mikser, majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo ja sotsiaalminister Helmen Kütt.

Nende asemel saavad riigikogus töötamiseks võimaluse sotsiaaldemokraadid Katrin Saks, Tiit Tammsaar, Kairit Pihlak, Etti Kagarov ja Barbi-Jenny Pilvre-Storgard. Samas on näiteks Pihlak juba teatanud, et ei soovi seda võimalust kasutada. Riigikogu liikme kohast loobub ilmselt ka Saks, kellest suure tõenäosusega saab tulevase põllumajandusministri Ivari Padari asendusliige Euroopa Parlamendis.

Reformierakonna ja SDE valitsuse ministrid andsid täna pärastlõunal riigikogu ees ametivande, millega algasid uue valitsuse volitused. Uue valitsuse ametisse astumise järel vabastas president eelmise, peaminister Ansipi juhitud Reformierakonna ning IRLi valitsuse ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles