Linnupeletid ajasid ornitoloogid turri

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna parkides pinke ja tänavaid reostavate suleliste tõrjumiseks otsustas linnavalitsus soetada kolm linnu­peletit, millest vaid üks hakkab esialgu tööle.
Margus Ansu
Kesklinna parkides pinke ja tänavaid reostavate suleliste tõrjumiseks otsustas linnavalitsus soetada kolm linnu­peletit, millest vaid üks hakkab esialgu tööle. Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Hakid ja varesed on aastaid kesklinnas pinkidele ja tartlastelegi haisvaid lärakaid plärtsatanud, halvemal juhul on need linnud mõnd kahejalgset rünnanud. Nüüd asub linnavalitsus vasturünnakule, kuid ornitoloogid pole sellega päri.

Tartu linnavalitsus eraldas reservfondist 7770 eurot kesklinna kolme linnupeleti soetamiseks ja paigaldamiseks. «Tartlased on kaua kurtnud, et kesklinnas on linnud pingid täis roojanud ning et suleliste pärast tuleb mõnes kohas käia ka selge ilmaga vihmavarjuga,» põhjendas otsust Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Eeskuju võeti ASilt Tallinna Sadam, mis paigaldas pea kaks aastat tagasi kajakate vastu linnupeletid, kust kostub kajaka hirmsat hädakisa. «Tallinna sadama inimesed väidavad, et linnupeletid töötavad, nad tahavad neid juurdegi osta,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna linnapuhastuse peaspetsialist Mart Lukason.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles