Noorte teatrifestivali looja otsib mantlipärijat

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk aasta 2007 «Näitemängude päevadelt» Sadamateatris. Pildil on Treffneri gümnaasiumi «Eided seitsmendalt», vasakul karakteripreemia vääriliseks hinnatud Sandra Lange ja paremal parima naiskõrvalosatäitja preemia pälvinud Tiiu Tedrema. Lange on praegu näitleja NUKU teatris.
Hetk aasta 2007 «Näitemängude päevadelt» Sadamateatris. Pildil on Treffneri gümnaasiumi «Eided seitsmendalt», vasakul karakteripreemia vääriliseks hinnatud Sandra Lange ja paremal parima naiskõrvalosatäitja preemia pälvinud Tiiu Tedrema. Lange on praegu näitleja NUKU teatris. Foto: Margus Ansu

Üleriigilist kooliteatrite festivali on Eestis korraldatud juba üle 30 aasta. Kuidas teatrihimulises Tartus oma festivali tegemiseni aga alles 1994. aastal jõuti, on müstika.

Masingu kooli õpetaja Tea Kõverik töötas toona Forseliuse gümnaasiumis ja oli 1993. aastal koos Mall Türkiga lavastanud õpilastele Timm Thaleri lugu. See kukkus nii hästi välja, et tekkis soov seda ka suuremale publikule näidata.

Tartus aga oma eelvooru riiklikule festivalile ei olnud ja tol aastal Jõgeval peetud üritusele pidid tartlased end nihverdama ja puksima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles