Nõmmekad hääletasid pargi arenduse maha

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul kell 10 avati Nõmme linnaosa valitsuse teenindussaalis pitseeritud kast, milles olid posti teel saabunud vastused rahvaküsitlusele. Kui need olid üle loetud, oli selge, et elanikud on planeeringu algatamise vastu.
Eile hommikul kell 10 avati Nõmme linnaosa valitsuse teenindussaalis pitseeritud kast, milles olid posti teel saabunud vastused rahvaküsitlusele. Kui need olid üle loetud, oli selge, et elanikud on planeeringu algatamise vastu. Foto: Martin Ilustrumm

Eile selgusid Nõmmel asuva Sanatooriumi pargi detailplaneeringu algatamise teemal korraldatud rahvaküsitluse tulemused: kolmveerand nõmmekatest oli sinna korterite ja lasteaia rajamise vastu.

«Kokku avaldas arvamust 1182 inimest, kellest 337 olid detailplaneeringu algatamise poolt ja 817 vastu. 28 hääletussedelit tunnistati kehtetuks,» võttis Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik rahvaküsitluse tulemused kokku.

Sihi, Põllu ja Pargi tänavaga piirneva Sanatooriumi pargi omanik AS Infortar soovib, et linn algataks detailplaneeringu, et ehitada seal tühjalt seisvatest endistest haiglahoonetest 64 korteriga elamud, 120-kohaline lasteaed ja kodanikeühenduste kasutusse antav seltsimaja. Ühtegi uut hoonet pargialale ei rajataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles