Helilooja tahab oma laulu laulupeo kavast välja võtta

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Ilme­t selgitas luuletuse sisu 25.03 Postimehes.
Peep Ilme­t selgitas luuletuse sisu 25.03 Postimehes. Foto: Pm

Maailmas Arvo Pärdi kõrval tuntuim Eesti helilooja Erkki-Sven Tüür soovib, et tema laulupeo tarbeks Peep Ilmeti sõnadele kirjutatud laul «Taandujad» suvise suurpeo repertuaarist välja võetaks.

«Muusikat ei saa teha vastutahtmist!» ütles Tüür eile, põhjendades oma ootamatut soovi see laul sellesuvise laulupeo kavast välja võtta. «Minu eetiliste tõekspidamiste juures on sügavalt vastuvõetamatu, kui (laulukaare alla – A. A.) tuleb mingigi hulk inimesi ja laulab, käsi rusikas või keel põses,» rääkis ta. «Mina ei soovi kedagi ülevalt poolt vägisi sundida oma loomingut esitama.»

Laulupeo kunstilise juhi Hirvo Surva sõnul ei ole ta koorijuhina saanud tagasisidet, et seda laulu ei tahetaks laulda. «On olnud küsimusi, kas saame hakkama, et see on raske, aga kui laul on selgeks saanud, on see lauljatele järjest enam meeldima hakanud,» ütles Surva eile õhtul pika kooriproovi vahepeal. «Selle nimel on palju tööd tehtud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles