Rat Race arutab spordikulude erisoodustusmaksust vabastamist

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskuse spordisaal.
Noortekeskuse spordisaal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

JCI Estonia korraldatav heategevusjooks Rat Race korraldab täna ümarlaua, arutamaks spordikulude erisoodustusmaksust vabastamist.

Ümarlaual osalevad erisoodustusmaksu muutmise algatust toetavad Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Maksumaksjate Liit, Eesti Firmaspordi Liit ja Rat Race’i korraldaja Eesti Ettevõtlike Noorte Koda (JCI Estonia). Samuti on ümarlauale kaasatud KPMG maksunõustaja ning Maksu- ja Tolliameti esindaja, et juba eos läbi arutada võimalike lahenduste kitsaskohad.

«Selleks, et tööandjate toetusel tuua rohkem inimesi tervisesporti harrastama, soovime koostöös erinevate osapooltega välja töötada konkreetse lahenduse, kuidas spordikulude maksustamine peaks seaduses olema sätestatud. Loodetavasti saame peatselt tuua spordikulude erisoodustuse alt vabastamise eelnõu taas parlamenti,» ütles Rat Race’i projektijuht Merlin Mägi. «Kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt kuuluvad spordikulud erisoodustuse alla, st neid käsitletakse kui töötasu eriliiki ning maksustatakse nii tulu- kui ka sotsiaalmaksuga. Tööandjate investeering töötajate tervisesse peab olema maksuvaba, kuid praegu on selleks tehtud kulutused maksustatud kõrge maksumääraga, nii tulu- kui ka sotsiaalmaksuga, samas kui investeeringud masinatesse ja seadmetesse on maksuvabad» toonitas ta.

«Panustamine töötaja tervisesse pole üksnes sümpaatne žest, vaid selgelt ka investeering tootlikkusse. Kehaliselt aktiivne inimene vajab vähem haiguspäevi, on tõhusam ja lihtsalt töös parem,» ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomsa Tamsar. «Tervisekäitumise soodustamine pole mingi kingitus ega erisoodustus ning vale on teda niisugusena maksustada. Õnneks kinnitas vastne sotsiaalminister juba meedias, et töötaja tervisekäitumine on nii tööandja kui riigi asi – meile näib et ta on asjast õigesti aru saanud ning kavatseme konkreetsete sammude osas õige pea tema jutul olla.»

 Eesti Ettevõtlike Noorte Koja (JCI Estonia) korraldatav kontoritöötajatele suunatud heategevusjooks Rat Race toimub tänavu juba 13. korda. Tallinnas toimub heategevusjooks Tallinna vanalinnapäevade raames 27. mail, Tartus, Haapsalus ja Jõhvis 30. mail. Sel aastal juhitakse tähelepanu tervise väärtustamisele ja haiguste ennetamisele läbi liikuva eluviisi harrastamise, milleks tõstatatakse riigi maksupoliitika küsimus rahva tervise edendamise soodustamiseks. Infot saab ka jooksu kodulehelt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles