Režissöör Aljona Suržikova: Pussy Rioti Tallinnasse kutsumine on sülitamine eesti rahva pihta

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Aljona Suržikova.
Režissöör Aljona Suržikova. Foto: марина пушкарь, артур садовский

Eesti režissöör Aljona Suržikova on veendunud, et Vene punkbändi Pussy Rioti kutsumine Tallinnasse lõhestab eestlasi ja venelasi veel rohkem.

«Kas (Tallinn Music Week'i) korraldajad, kes kutsusid taolised külalised, teavad, et lähtuvalt viimasest rahvaloendusest on meie riigis 10 protsenti luterlasi ja 16 protsenti õigeusklikke?» küsis Suržikova ERRi venekeelsele portaalile antud intervjuus, vahendab Õhtuleht.

«Seega on Eestis palju inimesi, kelle jaoks on otsus kutsuda muusikafestivalile mingisugused poliitilised provokaatorid, kes naeravad meie riigis kõige levinuma kristliku usu üle ja ei austa seda, on kummaline ja ebameeldiv,» arvab režissöör.

Suržikova sõnul on ta palju tegelenud meie ühiskonna liitmisega ning taoline tegevus, mis tuleb riigiametnike poolt nagu presidendi Toomas Hendrik Ilvese sõnavõtt Pussy Rioti poolt, raskendavad olukorda ja lõhestavad ühiskonda.

«Ma olen kahe lapse ema ja mul on häbi, et president, kes räägib inglise keelt, ei häbene seda bändinime kõva häälega välja öelda,» viitab Suržikova punkbändi ebatsensuursele nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles