Tallinna korteriühistud saavad toetust energiamärgise kulude katmiseks

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja energiamärgis.
Kortermaja energiamärgis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna linna territooriumil asuvatele korteriühistutele antakse elamu energiamärgise väljastamisega seotud kulude katmiseks ühekordset toetust summas kuni 95,87 eurot ühe korteriühistu iga elamu kohta.

 Praeguseks on Tallinna linn ligi nelja aasta jooksul välja makstud kokku 2153 taotluse alusel 2 498 400 krooni ja 45 391 eurot. «Tallinna linn jätkab energiamärgise väljastamisega seotud kulude katmisega korteriühistute toetamist ka tänavu,» ütles abilinnapea Eha Võrk, kutsudes ühistuid võimalusest kinni haarama.

Toetuste eraldamise aluseks on Tallinna linna territooriumil asuva korteriühistu vastavasisuline taotlus Tallinna Linnavaraametile ning eelduseks on ehitisregistrisse kantud kehtiva energiamärgise olemasolu. Energiamärgise esmakordse väljastamise kulude katmise toetuse taotluse vorm ja informatsioon nõutavate lisade kohta on leitav internetis Tallinna koduleheküljel.

Alates 1. jaanuarist 2009 on inimestel, kes soovivad osta või üürida maja või korterit, õigus nõuda hoone energiamärgist. Selle eesmärk on teada anda, milline on hoone projekteeritud energiavajadus või tegelik energia tarbimine, samuti vajaduse korral hoone energiatõhususe miinimumnõuetele vastavuse tõendamine.  Energiamärgis on sageli üheks tingimuseks, mis peab hoonel olema, kui hoone omanik soovib saada riiklikke laenusid või abi hoone parendamiseks.

Energiamärgise kehtivusaeg on kümme aastat. Samas, kui peale renoveerimistöid hoone või selle osade energiasäästlikkus tõuseb, on omanikul mõistlik tellida ka uus energiamärgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles