Jüri Maloverjan: viimaste vabaduste võtmine

, Moskva kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vendik
Jüri Vendik Foto: Erakogu

Moskva kolumnist Jüri Maloverjan kirjeldab, kuidas Venemaal on viimasel ajal riigi kontrolli alla võetud ja propaganda teenistusse seatud needki meediakanalid, mis veel hiljuti suhtelist vabadust nautisid. Mida saaks Eesti teha, et Kremli lauspropaganda mõju vähendada?

Ukraina kriis näitab selgelt, kuivõrd nukraks on viimasel ajal muutunud ajakirjanduse olukord Venemaal, ning paneb tõsiselt mõtlema, mida Venemaaga külgnevad vabad riigid, ennekõike Eesti ja Läti, peaksid oma infojulgeoleku tugevdamiseks tegema. Vettpidavaid vastuseid aga esialgu ei ole.

Peaaegu kogu Vene ühiskondlik-poliitiline meedia on muutunud üheks suureks Kremli kontrolli all olevaks propagandamasinaks, mis vähem tundlike teemade puhul võib küll matkida igasuguste ideede ja ilmavaadete esindatust, kuid vajadusel, Kremli käskluse peale, muutub hämmastavalt üksmeelseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles