Maria Aljohhina: Venemaal pole infosõda, vaid sõltumatu sõna okupatsioon

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Aljohhina Nižni Novgorodi raudteejaamas pärast kolooniast vabanemist.
Maria Aljohhina Nižni Novgorodi raudteejaamas pärast kolooniast vabanemist. Foto: SCANPIX

Eestis viibiv Pussy Rioti liige Maria Aljohhina ütles, et kui pool aastat tagasi oleks võinud Venemaal toimuvat nimetada veel infosõjaks, siis nüüd on suletud niivõrd palju opositsiooniväljaandeid, et sõltumatut sõna enam polegi.

«Praegu pole see enam päris sõda, see on pealetung, mida šokis opositsioon jälgib vaikides kõrvalt, meil suletakse meediakanaleid, võib öelda, et kogu opositsiooniline meedia on Venemaal kinni pandud,» rääkis ta ETV saates «Kahekõne».

«Alles hiljuti pandi peaprokuratuuri määruse alusel kinni mitu inforessurssi, mis avaldasid opositsionääre, need olid võrguväljaanded. Pannakse kinni ainus sõltumatu telekanal – Dožd. Ruumid võetakse neil käest, edastuskanalitest on nad juba ilma jäetud, see pole enam mitte sõda, vaid seesama okupatsioon, mis on välispoliitika tasandil toimunud Krimmis, meil pole enam sõltumatut sõna, lõplikult,» jätkas Aljohhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles