Hing kinni ja pisar silmis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma 338 meetriga on turistimagnetist Macau torn kunagises Portugali koloonias, mis praegu kuulub Hiina koosseisu, Tallinna teletornist vaid 24 meetrit kõrgem. Hüppeplatvorm asub siiski «vaid» 233 meetri kõrgusel.
Oma 338 meetriga on turistimagnetist Macau torn kunagises Portugali koloonias, mis praegu kuulub Hiina koosseisu, Tallinna teletornist vaid 24 meetrit kõrgem. Hüppeplatvorm asub siiski «vaid» 233 meetri kõrgusel. Foto: Erakogu

Pärast seda kui Macau pilvelõhkuja jõudis 2006. aastal Guinnessi rekordite raamatusse kui maailma kõrgeimat reakodanikele mõeldud benji-hüpet pakkuv paik, usaldab igal aasta seal oma saatuse lateksköie hoolde ligemale 20 000 adrenaliinikütti.

«Hirm on nagu iga teine emotsioon – sa lihtsalt pead seda kontrollima,» meenub 233 meetri kõrgusel jalust seotuna väikese metallplatvormi serva poole tippides juhendaja julgustav mõttetera. Nähes enda ees läbi suduloori paistmas imepisikesi maju ja autosid (inimesi silm ei seleta), läbib kere tudin. Ilmselt jäid ihul õpetussõnad lõpuni mõistmata.

Ei aita isegi teadmine, et 25 tegutsemisaasta ja üle 2,5 miljoni kliendi kohta pole hüpet korraldaval ettevõttel ette näidata ühtegi surnut. Vähemalt nii väidab äsja tosina ajakirjaniku piiramisrõngast pääsenud üleilmselt tegutseva AJ Hacketti instruktor Anthony O’Rourke. Kui uskuda Uus-Meremaalt pärit organisaatorit, pole isegi ohtu sandiks kukkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles