Kristiines algab eramajaomanike aiajäätmete äravedu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maha langenud puulehed.
Maha langenud puulehed. Foto: Peeter Langovits

Kristiine linnaosavalitsus alustas traditsioonilise kevadise puulehtede ja aiajäätmete äraveo kampaania raames linnaosa elanikelt avalduste vastvõtmist.


Kristiine eramajade omanikud saavad taotleda linnaosavalitsuselt aia- ja pargijäätmete tasuta äravedu. Algatuse eesmärk on abistada aiajäätmete utiliseerimisel eeskätt neid linnaosa elanikke, kel puudub võimalus oma aiajäätmed kompostida, teatas linnaosavalitsus.

Aiajäätmeid ei tohi panna olmejäätmete konteinerisse, sest tegemist on taaskasutatava toormega, mille bioloogilisel ümbertöötlemisel saadakse toiteainerikast mulda.

Lehevedu on Kristiines planeeritud 17. ja 18. nädalale (21. aprill - 4. mai). Lehtede täpne äraveoaeg teatatakse soovijatele vähemalt kaks päeva ette. Linnaosa pakub kaasabi justnimelt aiajäätmete äraveoks, see tähendab, et ohtlikke jäätmeid, autorehve, olmejäätmeid, koduelektroonikat ja ehitusprahti vastu ei võeta. Juhul, kui lehekottidest avastatakse sellised jäätmed, lehekotte ära ei viida.

Linnaosa elanikud saavad oma leheveosoovi elektrooniliselt registreerida Tallinna kodulehel. Lisainfot saab linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonnast telefonil 6 457 118.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles