Gräzin: ERRi tüli lahendamine pole nõukogu kompetents

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
Igor Gräzin Foto: Küllike Rooväli / Postimees

ERRi nõukogu liige Igor Gräzin (Reformierakond) ütles rahvusringhäälingus puhkenud sisepingeid kommenteerides, et nende lahendamine ei kuulu nõukogu pädevusse.

«Kuivõrd asi sai alguse personaliprobleemist, siis see ei ole nõukogu kompetents,» ütles Gräzin. Ta lisas, et sellele vaatamata tahab nõukogu teada, mis täpselt toimub ja seetõttu saadakse järgmisel nädalal ERRi töötajatega kokku.

«Kui on võimalus rääkida kogu kollektiiviga, tuleb seda ilmtingimata teha, lihtsalt et nõukogu saaks tulevikus veelgi paremini töötada, mis siin muud,» ütles ta ja lisas, et see on ka kõik ning oma kompetentsi nõukogu ületama ei hakka.

«See on standardne töötüli situatsioon, olen selliseid näinud kuskil kümmekond nii advokaadi kui riigikogu liikmena,» ütles Gräzin. «Võin sellest teha ainult ühe pooljuriidilise järelduse – need asjad klaaritakse kollektiivi sees ja igasugune onu või tädi, kes tuleb tänavalt, saab asja ainult hullemaks teha. Nii et mitte mingil juhul ei tahaks sellesse sekkuda.»

Küsimusele, kelle käes on tekkinud tüli lahendamise võti, Gräzin vastata ei osanud. «Ma ei tea, kelle käes see on, aga ma tean, kus ta on – Faehlmanni ja Gonsiori tänaval (ERRi majades  - toim.). Meist keegi seal kohapeal ei tööta ja meie igasugune sekkumine, kui headest kavadest see poleks ka kantud, saab olukorra ainult hullemaks teha. See on teatud määral nagu haigus või gripp – see tuleb lihtsalt läbi põdeda,» arvas ta ringhäälingus puhkenud pingetest.

ERRi töötajad koostasid ringhäälingu nõukogule kaks kirja, milles avaldavad pahameelt sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri ametist vabastamise ja juhatuse liikme Hanno Tombergi lahkumise üle ning paluvad tekkinud sisepingeid analüüsida. Sporditoimetus teatab oma kirjas, et ei pea võimalikuks koostöö jätkamist ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaaga, kes Kaljuveeri ametist vabastada otsustas. Ringhäälingunõukogu hakkab kirjade sisu arutama järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles